Orakelsvar på meningen med Livet

Det handler ikke om målet, men formålet med livet.

“Hver gang vi skaber og fokuserer på én ting for længe, risikerer vi at misse pointen.

Hver gang vi stopper, risikerer vi at misse toget.”

~PS

~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~

“Hvad si’r Oraklet?”

Engang for længe længe siden, da jeg var sytten, uoplyst og på interrail til Grækenland med tre veninder, tomlede to af os hele vejen ud til foden af Parnassosbjerget for at møde Oraklet i Delfi og blive oplyst.

Efter at have holdt en andægtig talepause, mens vi tømte vore drikkedunke for vand, hviskede jeg omsider til hendes højbårne og omnipresente præstinde Pythia, som overleverer Gudernes svar til menneskeheden: 

-“Hvad er meningen med livet?”

Pythia lod sig ikke sådan uden videre forevise for shortsklædte, danske blondiner. Længe var der helt stille. Så lød pludselig en tøffen og stønnen langt borte på parkeringspladsen fra dét, der siden viste sig at være en ‘Fiat nummeret større end 127’. Det syntes at vække den allestedsnærværende Pythia fra trancen:

-“Meningen med livet…er ikke noget du kan søge eller skabe, men noget du opdager, når du er der”

Således oplyste, tomlede vi med den tøffende Fiat tilbage til Athen i vished om, at meningen opstår gennem perlerækken af øjeblikke, vi husker at værdsætte. Nogle gange er rejsen kortere, end vi tror.

~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~ o ~~

Livets mening og Penge

“Og hvad har så Livets Mening med mine penge og investeringer at gøre?” tænker du nok nu.

Dertil vil mit svar være: “Ingenting  – udover for niveauet for den velfærd, hvormed du kan drage ud på din opdagelsesrejse. Hvad skal vi med en million ekstra, hvis vi ikke ved, hvad vi vil med den;-)”

Uanset om du er i fuld fart med din karriere eller er stoppet op, har du vovet pelsen. Givet afkald på noget for at udvikle dig eller vende tilbage til den, du er. Og uanset hvad dit næste skridt er, kan du lade dine penge arbejde for dig imens. Det er bare vigtigt at gøre klar hvorfor, til hvilket formål og hvordan du opnår det. Ellers kan det være svært at mobilisere den motivation, der skal til for at gøre noget ved det. Men…

“Mod skaber mulighed. Alternativet kunne blive armod”
~PS

 

Tre typer mennesker, tre holdninger til livets mening og penge

I studier om menneskers motivation for at arbejde kategoriseres vi i tre typer:

  1. de, der arbejder for at kunne holde fri,
  2. de, der arbejder for at gøre karriere og opnå personlig udvikling og
  3. de, der oplever deres job som et livskald.

Uanset hvem du tilhører, så har mennesker før os – allerede i 15oo-tallet – følt, at arbejdets belønning ikke kun handler om overlevelse. Francois Rabelais, også en af datidens polyhistorer, vendte det hele lidt på hovedet. (Det har serieiværksættere det med at gøre!).

“It’s a kind of spiritual snobbery that makes people think they can be happy without money”.
~Francois Rabelais (1494-1553)

 

Jeg blander mig ikke i, hvem af de ovenstående du identificerer dig mest med. Jeg synes bare ikke nogen skal være tossegode. Børnesangen med ‘har du penge, så kan du få og har du ingen, så må du gå’ har noget på sig. Jeg har endnu ikke hørt om et menneske, der ikke gerne vil have en årsløn mere at rutte med om 10-30 år fremfor at give den til banken eller pensionskassen. Sikkert heller ikke dig. Mit spørgsmål til dig er blot:

Hvis du ved, hvad du vil med dit liv,  hvorfor så ikke også selv råde over, hvordan du vil lede og fordele dét, du laver AF? Det kan lige netop gøre forskellen på en million eller ej mere eller mindre. Hvilket vel også er værd at samle op, når det ligger lige foran…

Man kan da i hvert fald få en udmærket cykel for de penge…

Hvis IKKE du tager aktivt stilling, kan dit udfald meget vel være:

“Save a little money each month and at the end of the year you’ll be surprised at how little you have.”

~Ernest Haskins

 

Dét kan IKKE være meningen…medmindre du er ok med, at institutioner snarere end dine nære skal høste de frø, du sår.

Meningen med livet….tja…svaret findes i os selv og ikke i banken. Udover måske i hjertebanken. For rigdom og fattigdom har mange planer. Herunder et smukt syngende mantra til at løfte låget til de højere luftlag og give fred i sindet uanset hvad du rumler med og hvor du kommer fra. Det handler ikke om at tro, men om at mærke. Om overgivelse.

Retur til forsiden