Kvinder & Investering NU

Kvinder og investering

Hvor mange kvinder kender du egentlig, der investerer i aktier selv?

Det er et fåtal, ikke sandt? Til trods for at erhvervsfrekvensen for danske kvinder er den højeste i verden og over 60% af kandidaterne, der klækkes ud fra videregående uddannelser idag er kvinder, har kvinderne endnu ikke ‘mænget’ sig på den investeringsmæssige arena. Kvinder-investering-lederskab-nytænkning. Det mangler noget. Det er vist kvinderne.

Det er der overhovedet ikke er nogen faglig begrundelse eller undskyldning for. Nu gør vi noget ved det.

Det er ganske enkelt pinligt!

Ja, faktisk lige så pinligt som vores sidsteplads blandt de nordiske lande, når det gælder kvinder i bestyrelser. (Norge har 36% kvinder, Sverige 27%, Finland 26,8%, mens Danmark kun har 17,2% kvinder i bestyrelserne). Disse tal ligger ikke langt fra andelen af kvindelige investorer i de enkelte lande. Denne sammenhæng mellem at have bestyrelsesposter og være investor er ikke nogen tilfældighed. Sidder du i en bestyrelse, er du nødt til at forholde dig til virksomhedens nøgletal, konkurrencesituation og øvrige grundvilkår.  Men danske kvinder sidder ikke med omkring bordet og de færreste mennesker sætter sig ind i nyt stof, før de har brug for dét.  (At dømme efter de seneste års virksomhedsskandaler tyder noget på, at mange bestyrelser også først har gjort det, når det er for sent). 

Specielt er der ingen undskyldninger nu, hvor udvalgte investeringsportaler for private er så rige på informationer, at private investorer ikke længere behøver nøjes med ‘rygtesmede’ og ‘overskrifter’, når de investerer. De bedste investeringsportaler er i virkeligheden skræddersyet til kvinders behov for at ‘vide, før vi handler’.

Kvinder & Investering – Det manglede da bare

Hvorfor skulle danske kvinder være længere bagud med at investere selv end resten af nordens kvinder? I dette korte video-klip kan du se, hvad kvinder og mænd kan lærer af hinanden, når det gælder at investere. Men pas på! For du mister alle undskyldninger for ikke at komme godt i gang allerede i år…

 

 

Det bedste du kan gøre

Har du ikke fået nok argumenter hér så se talrige studier af kvinders investeringsevner under relateret info. Jeg mener, det bedste kvinder kan gøre er at tage et grundkursus for at nå op på mændenes startniveau og derefter deltage i workshops – mænd og kvinder sammen. Så kan I mænd få lov at være de ‘hjælperyttere’ nye investorkvinder har brug for…og kvinderne kan få svar på alle de spørgsmål, I har brug for at stille. Alle bliver  bedre stillet. Undtagen de, der plejede at håndholde jeres penge til et ikke uvæsentligt gebyr.

Investeringsstilene for mænd og kvinder er forskellige. Men mest i begyndelsen. Jo mere professionelle, des mere disciplinerede bliver mænd og des mere handlekraftige investorer bliver kvinder. Som regel…

Jeg glæder mig meget til at udbyde disse investeringshold, så snart som det er muligt at rydde kalenderen. Send mig en mail, hvis det har din interesse eller du er del af et lille gruppe særlig investeringslystne i et kvindenetværk, der har ønske om at tage den kontrollen over din økonomiske velfærd tilbage.