Pressen om bankerne

Pressen om bankerne burde skabe pres på bankerne, men gør det?

Rekordstor forskel på bankpriser

En modelfamilie fra middelklassen i ejerbolig kan før skat spare op til 21.000 kroner om året ved at skifte fra en dyr til en billig bank. Og det, selv om familiens lån ikke hører til de største, viser tal fra Pengepriser.dk

http://politiken.dk/tjek/penge/ECE1887551/rekordstor-forskel-paa-bankpriser/

 

Kæmpe gevinst at hente på at skifte bank

Forskellen på priserne i de forskellige banker er nu så stor, at en familie med små lån kan spare mere end 20.000 kroner om året ved at skifte bank.

http://www.b.dk/nationalt/kaempe-gevinst-at-hente-paa-at-skifte-bank

KONTANTBEHOLDNINGER

Satte pengene i banken og missede aktieboom

Mens de danske investorer har skruet ned for blusset, så har udenlandske investorer i stor stil skruet op. I 2012 har de således øget beholdningen af danske aktier med 7,6 mia. kr., hvilket løfter den samlede ejerandel til 47,2 pct.

http://epn.dk/investor/aktier/article4840725.ece

 

Så hurtigt fordufter dine penge i banken

På bare få år kan en almindelig opsparing falde 6.000 kr i værdi.
http://epn.dk/privat/ECE4970048/sa-hurtigt-fordufter-dine-penge-i-banken/

Betal for at have penge i banken

Danske bankkunder kan fremover blive tvunget til at betale renter, hvis de har kroner stående i banken. Negative indlånsrenter er nemlig på tegnebrættet, og nogle større kunder må allerede bøde for at have penge på bankbogen, skriver nyhedsbureauet Bloomberg News.

http://m.epn.dk/epn/brancher/finans/bank/ECE4868174/betal-for-at-have-penge-i-banken/

 

Store penge at spare ved at skifte bank

Ved at skifte bank sparede Helle Brockstedt Burer 17.000 kroner om året efter skat.

http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2012/09/04/221014.htm

 

BOLIGLÅN

Realkreditselskabernes bidragsraket

Over de seneste tre år har de danske realkreditselskaber kollektivt beskudt  deres måbende kunder, låntagerne, med ca. 25 pct. i bidragsforhøjelser. Hvis  ikke bidrags-raketten dermed var antændt, så blev den det, da Totalkredit for  nylig affyrede nye forhøjelser på mellem 10 og 300 pct.

http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/52604/artikel.html?hl=UmVhbGtyZWRpdHNlbHNrYWJlcm5lcyBiaWRyYWdzcmFrZXQ7YmlkcmFnc3Jha2V0#ixzz2Z8Dn6H2Z

Bliv hurtigt gældfri med afdragsfrie lån

Analysen tager udgangspunkt i en bolig til 1,8 mio. kr. Køberen kan præstere en udbetaling på 140.000 kr.De ca. 1,4 finansieres som et realkreditlån – resten knap 250.000 kr. finansieres med et boliglån til en rente på 7,5 pct. Og det er det dyre lån, der bliver råd til at afvikle hurtigt med afdragsfrihed.

http://epn.dk/privat/bolig/priser/article4719055.ece

 

Nu skal du betale moms af bankrådgivning

Deutsche Bank fik i juli af EU-domstolen påbud om at opkræve moms som en del  af det gebyr, banken tager for at investere kundernes penge. Det drejer sig om  de såkaldte diskretionære aftaler, hvor banken står for både udvælgelse af  værdipapirer og køb og salg af samme.

http://finanswatch.dk/Finansnyt/article4877909.ece#.UIHSUkldsTM.facebook#ixzz2ZC1H2zZo

Det vil sige, at kunder der overlader deres formue i bankens hænder mod et  årlig gebyr, kan se frem til en prisstigning på 25 pct., når momsen skal lægges  oven i.