Hvad skriver pressen om din pension?

PRESSEN om din pension – om skjulte gebyrer, luksusliv og millioner du frivilligt giver afkald på

Læs hér hvad pressen har skrevet om dine pensionsvilkår gennem det seneste år. Om hvordan det kan koste dig en million, om skjulte gebyrer og hemmelige luksusliv.

 

Bankens pensionanbefaling kan koste dig en million kroner

»Hvis bankerne viser, at det koster 50.000 kroner i omkostninger, og at en  stor del af pengene går til banken, uden at det kommer kunden til gavn,  ville folk jo reagere på det. Så det gør de ikke«, siger pensionsekspert  Jørgen Svendsen fra Olympic Pension.

http://politiken.dk/tjek/penge/dinepenge/ECE1169214/bankens-pensionanbefaling-kan-koste-dig-en-million-kroner/

Kunder betaler skjulte gebyrer på deres pension

”Topscoreren med gebyrer er Danica, hvor en ganske almindelig pensionsordning med ydelsesgaranti koster 8.759 kroner i gebyrer, men det er blot gebyrer for 1.233 kroner, som kunden umiddelbart kan se på sin pensionsoversigt.”

http://politiken.dk/tjek/penge/dinepenge/ECE1288663/kunder-betaler-skjulte-gebyrer-paa-deres-pension/

Pensionskasserne lever et hemmeligt luksusliv

”For eksempel skal bankansatte betale 6 procent i administrationsgebyr i Finanssektorens Pensionskasse, mens læger slipper med 1,3 procent”

”Langt dyrere er det for pensionskunden, hvis pensionskassen er elendig til at skaffe et ordentligt indkast. Forskellene mellem de dygtige og udygtige er så stor, at det nemt kan koste en lille million i mistede pensionspenge at være i den dårligste ordning.”

http://politiken.dk/debat/signatur/ECE1296795/pensionskasserne-lever-et-hemmeligt-luksusliv/

Lokale pengeinstitutter flår pensionskunder

Kunderne bliver flået af tårnhøje omkostninger, når de opretter en  pensionsordning hos de mere end 100 lokale pengeinstitutter, som står bag  selskabet Letpension. Ifølge en ny analyse fra det finansielle og  uafhængige rådgivningsfirma Bedstpension kommer kunderne til at betale årlige  ekstraomkostninger på næsten 10.000 kr., hvis de har pensionsopsparingen i  banken i stedet for i et pensionsselskab.

http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/43110/artikel.html?hl=TGV0cGVuc2lvbg,,#ixzz2ZBv8sjSs

Dyre pensionskasser risikerer kundeflugt

Nordea opkræver 7,5 procent af præmien i omkostninger, mens SamPension blot  opkræver 2,5 procent. For en 40-årig kunde, der har 400.000 kroner opsparet i forvejen og indbetaler  40.000 kroner om året, vil kunden have 452.388 kroner mere på kontoen i  SamPension som 67-årig. Det er særligt Nordeas såkaldte driftsherretillæg på  ca. 0,5 procent, der er fordyrende, oplyser aktuar Jørgen Svendsen.

http://politiken.dk/tjek/penge/dinepenge/ECE1208361/dyre-pensionskasser-risikerer-kundeflugt/

 

PENSIONSAFKAST

Der er en bil til forskel på pensions-afkast

Opgørelsen fra BEDSTpension viser over seks år en forskel på 146.067 kr. i det endelige resultat i den gruppe af produkter, hvor kunderne har valgt høj risiko. Skandias Match 6 giver det højeste afkast, mens Nordea Liv – Link Aktiv Høj risiko gav det laveste ud fra et depot på en halv million kr. og en årlig indbetaling på 50.000 kr. BEDSTpension konkuderer, at Nordea-kunden skulle indbetale 20.660 kr. mere om året for at opnå den samme formue som Skandia-kunden

http://www.business.dk/pension/der-er-en-bil-til-forskel-paa-pensions-afkast

Hemmelighedskræmmeri koster på pensionen

“Der er adskillige procents forskel i afkast ved den samme risiko i de forskellige selskaber. Set over en lang periode kan det for den enkelte opsparer jo blive til mange hundredetusinde kroner,” siger manden bag rapporten Jesper Kirstein til Børsen.

http://www.business.dk/pension/hemmelighedskraemmeri-koster-paa-pensionen

Højtlønnede vil selv investere pensionen

Mest markant er det blandt danskere med en indkomst på over 700.000 kr., der bor i og omkring København. Her er det lidt mere end hver femte, som gerne selv vil disponere over deres opsparing. Gennemsnittet for hele landet er 14,3 pct., når det gælder gruppen med de høje indkomster.  

http://www.business.dk/pension/hoejtloennede-vil-selv-investere-pensionen-0

Finanskrisen ændrede styrkeforholdet mellem pensionskæmperne

En stor del af forklaringen er, at PFA de seneste fem år har haft bedre afkast og dermed fået aktiverne til at yngle bedre. I tabel 2 er opgjort afkastene på hovedformuen, som er investeret i gennemsnitsrentepensioner, hvor PFA har fået 2,1 procent mere i afkast årligt gennem de seneste fem år.Både PFA og Danica har de seneste fem år løbende kunnet reducere de faste drifts­omkostninger, og i 2012 kostede det i PFA 876 kr., mens Danica brugte 1.135 kr. i drift pr. pensionskunde. Årets driftsomkostninger i PFA svarer til fire procent af kundernes indbetaling mod 4,5 procent i Danica Pension.

http://www.business.dk/pension/finanskrisen-aendrede-styrkeforholdet-mellem-pensionskaemperne

 

SKAT af pension

Tusinder af danskere i pensionsklemme

For personer, som tjener eksempelvis 450.000 kr. om året, er det spørgsmålet, om det overhovedet kan betale sig at spare op til pension, viser beregninger som Carnegie Private Banking har lavet for Berlingske Business.

http://www.business.dk/pension/tusinder-af-danskere-i-pensionsklemme

Glemte pensioner skal reddes ud af gebyrfælden

”Fænomenet er omfattende. Sidste år blev det gjort op, at der alene i PFA og Danica Pension står 110 milliarder kroner i de såkaldte fripolicer, som danske kunder har optjent men nu er stoppet med at betale ind på og i mange tilfælde helt har glemt eksisterer.”

http://politiken.dk/tjek/penge/dinepenge/ECE1289637/glemte-pensioner-skal-reddes-ud-af-gebyrfaelden/

Rød aktieskat bliver dyr for private pensioner

”Det kommer til at koste en typisk dansk pensionsopsparer omkring 12.000 kroner om året, hvis Socialdemokraterne og SF får indført en ny skat på handel med aktier.”

http://politiken.dk/tjek/penge/dinepenge/ECE1320163/roed-aktieskat-bliver-dyr-for-private-pensioner/

 

FOLKEPENSION VERSUS PENSIONSOPSPARING

Pension: Har du penge får du færre

En gift eller samlevende folkepensionist med en pensionsformue på 3 mio. kr. og  ingen særlig for formue ved siden af står til at miste 30.000 kroner i offentlig  pension. For at kompensere for det beløb skal man øge sin opsparing med  36.200  kr. Det svarer ifølge beregningerne til en ekstra indbetaling på  100 kr. om  måneden i 30 år.

http://finanswatch.dk/Finansnyt/Forsikring___Pension/article4840521.ece#ixzz2ZBzdA2rH

 

 

HVOR INVESTERES DIN PENSION?

Som pædagogmedhjælper på et dansk fritidshjem sparer han op til pensionen via PenSam. Et pensionsselskab, som yder lån til regimet i Den Demokratiske Republik Congo – det selv samme land, som Lievin Tshiembe er flygtet fra.

http://www.b.dk/blodobligationer/mine-pensionspenge-stoetter-alt-det-jeg-flygtede-fra

 

EMERGING MARKETS

Emerging Markets run the world now

Emerging markets account for around half of global economic output but, given the continued process of deleveraging across the rich world, the IMF expects them to contribute over 80% of world GDP growth in 2012.

http://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2012/01/daily-chart-10?fsrc=scn/fb/wl/dc/absentfriends

Hey big spenders

Emerging economies will buy over half of the world’s imports in 2012

http://www.economist.com/node/21537925

 

KVINDER OG PENSION

Kvinder sparer halvt så meget op som mænd i pension

https://pensionforalle.dk/kvinder-og-pension/atp-har-fokus-paa-kvinder-og-deres-pensionsvalg.aspx

500.000 kvinder aner intet om pension

http://politiken.dk/tjek/penge/dinepenge/ECE1312469/500000-kvinder-aner-intet-om-deres-pension/

Så vågn dog op af pensionssøvnen, kvinder

http://politiken.dk/debat/signatur/ECE1313855/saa-vaagn-dog-op-af-pensionssoevnen-kvinder/

Kvinder snyder sig selv for pensionspenge

Mænd indbetaler 170 kroner på deres pensionsopsparing, for hver gang kvinder  indbetaler 100 kroner, og det er et problem.

http://politiken.dk/tjek/penge/dinepenge/ECE1018739/kvinder-snyder-sig-selv-for-pensionspenge/