Rigtige mænd læser ikke bøger!

…men det gør kvinder, når de vil vide noget…;-)

Tja…det er naturligvis en provokation at påstå, at mænd ikke læser. Særlig ikke nu, hvor bøger kan downloades. Ikke desto mindre klager skolelærerne idag over, at drengebørn ikke læser. Spørgsmålet er, hvor tit de ser deres fædre gøre det…! Der er vist alligevel noget om snakken.

Bag mig i reolen står adskillige reolmeter investeringsbøger, primært på engelsk. Bøger, jeg har investeret i ifm. diverse finansielle studier eller fordi, jeg bare VILLE ha’ dem. Eller har købt, fordi jeg selv har en bog i maven og derfor købte alle de, der allerede var skrevet, så de IKKE skulle skrives igen. DER ER RIGTIG MANGE DU IKKE BEHØVER AT LÆSE! For ikke alle bøger er deres papir værdigt. Men også en hel del med mindst én vigtig pointe. Og det er jo i grunden nok til at bruge de par timer i badekarret, ikk’?

 

Rigtige mænd læser ikke bøger! De skriver dem…

Der er de, der kan hjælpe dig godt i gang med at investere. Min plan er ved lejlighed at speedreade dem igen og kategorisere efter investeringstilgange, så du let kan finde dén, der appellerer til dig.

Herunder er jeg blot ved at teste konceptet uden dog at have givet Lars Tvedes bog de bevingede ord med på vejen, som hans bøger fortjener. Lars Tvede er nemlig blandt de investorer, der sætter sig grundigt ind i de teknologier, han tror vil blive førende i fremtiden, hvorefter han finder de virksomheder, der medvirker til at skabe den fremtid. Lige nu har jeg simpelthen ikke tid til at dele mine indtryk af hans øvrige bøger samt adskillige andre gode bogtitler med dig, men kommer tid, kommer råd.

Blandt andre ligger der én eller flere bøger af Benjamin Graham, Warren Buffett, Burton Malkiel, Anthony Bolton, Jack Schwager, Mark Mobius, George Soros, Jim Slater og en række andre kosmopolitiske tænkere fra Taleb ‘Fooled by randomness’, Dan Heath ‘Made to Stick’ og Kim Chan ‘Blue Ocean Strategy’ til Mette Nørgaard ‘Touchpoints’, der har medvirket til at forme udsynet for fremtiden og virksomhedslederes ageren.

 

“Every time you spend money, you’re casting a vote for the kind of world you want” 
~Anna Lappe

 

børshandlens psykologi

 

Til de ikke-læsende mænd: Se en video! 😉

Hvad si’r verdens rigeste finansmand om hvordan man ‘laver penge’?