Aktiekulturen halter bagud i Danmark

Der er dømt nøl!

Danskerne er som nation slet ikke bevidste om, hvor langt bagude vi er i forhold til udlandet, når det gælder at investere vores opsparing selv. Den særlige danske model, hvor bank og investeringsforening ofte er tæt forbundne kar, er atypisk for mange andre lande. De fleste danskere er heller ikke klar over, at adgang til professionelle online-handelsplatforme med information og handelsadgang allerede ER hver mands eje til spotpris.

Du vil altså ved at opdage udbuddet af muligheder opleve, hvor lidt der reelt adskiller dig og den professionelle investor nu om dage. Endelig vil du få afklaret, om det for dig er bedst at overlade investeringsbeslutninger til andre eller om du får blod på tanden til at investere selv. Eller en kombination af begge dele.

Intentionen med OpenUp Invest er, at du i hvert fald for dele af din opsparing får lyst at investere selv og dermed medvirke til, at vi indenfor de næste 5 år får skabt en aktiekultur og debat i Danmark svarende til, hvad vi ser i mange af vore nabolande. Det er reelt pinligt og langt fra, hvad man kunne forvente af et land med så højt uddannelsesniveau som Danmark, at vi blindt overlader beslutninger i vore liv, der kan gøre en forskel i millionklassen på vore liv, i andres varetægt.

Samtidig må vi jo ikke glemme det sjove. Det er både sjovt for dig at se, hvad din portefølje leverer af løbende afkast og spændende at kunne tale med om, hvad der foregår af succeshistorier (og dramaer) rundt om på kloden. Noget, som du vil opdage på et splitsekund, hvis du har dit månedlige, ugentlige eller daglige kik på udviklingen i dine værdipapirer. At bruge 30 minutter om måneden på sin portefølje er stadig bedre end nul. Eller at være dømt for nøl.

 

“Twenty years from now

you will be more disappointed

by the things you didn’t do

than by the ones you did.

So throw off the bowlines.

Sail away from the safe harbor.

Catch the trade winds in your sails.

Explore. Dream. Discover.”

~Mark Twain